St. Jacobstraat 42; 4461 BB  Goes.
Telefoon: (0113) 27 00 10
E-mail: brosius@advocatenkantoor-brosius.nl

Uw advocaat

Uw advocaat binnen advocatenkantoor Brosius is de heer mr. J.J. (Hans) Brosius (1952).

 

Voor en tijdens zijn rechtenstudie was hij administrateur bij een onderwijsinstelling, en vervolgens bij een creativiteitscentrum. Voorts was hij enkele jaren werkzaam op de uitkeringsafdeling van een instelling voor Sociale Zekerheid.

Mr. Brosius studeerde Rechten aan de Open universiteit. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgde hij in de doctoraalfase zogeheten aanschuifonderwijs in Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht.

In 1998 studeerde hij aan de Open universiteit af in het Nederlands Recht met het accent op Sociaal Recht (doctoraalscriptie: Boeten en maatregelen ingevolge de werkloosheidswet: Eťnduidig maatwerk?).

 

Op 13 februari 1995 startte mr. Brosius in Vlissingen het Adviesbureau voor Sociaalverzekerings- en Arbeidsrecht, dat per 15 december 1998 is voortgezet als Juristenkantoor Brosius. Het kantoor verhuisde op 1 mei 1999 naar het pand aan de Sint Jacobstraat 44 te Goes. Op 21 februari 2001 is mr. Brosius beŽdigd als advocaat. Per die datum is het kantoor doorgegaan als Advocatenkantoor Brosius. Per 1 januari 2023 is het kantoor verhuisd naar St. Jacobstraat 42 Goes (het pand naast het oude kantoor).

 

Mr. Brosius is lid van de volgende organisaties:

- Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA)

- Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN)
- Vereniging Nederlands Juristen Comitť voor de Mensenrechten (NJCM)

 

Mr. Brosius is gespecialiserd in en schoolt zich voortdurend bij op de volgende rechtsgebieden:

SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT (ww, zw, wia, wao, wajong, bijstand)

 

 

 

 

Mr. Brosius heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Sociaal zekerheidsrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.